מצרכים:
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
1/2 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
200 גרם (כוס) סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
קליפת תפוז מגורדת דק על פומפייה
3 ביצים L
כוס תוספות: משמשים מיובשים, פיסטוקים, אגוזי לוז, אוכמניות מיובשות, חמוציות, אננס מיובש
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן צמחי
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, עד שנוצר בצק רך ודביק. אין צורך לחתוך את התוספות או לקלות אותם קודם.
– מוציאים מהקערה חצי מהבצק, עם ידיים רטובות כי הבצק דביק, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומעצבים לצורת כיכר לחם. חוזרים על הפעול עם החלק השני של הבצק.
– אופים במשך 40 דקות, עד שהחלק העליון מעט מזהיב והכיכר יציבה מבחוץ. זה בסדר אם היא לא קשה לגמרי.
– מצננים בחוץ במשך חצי שעה או במקרר במשך 20 דקות.
– פורסים עם סכין לחם לפרוסות דקות (או עבות) ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
– מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ואופים במשך 15 דקות עד שהביסקוטי מזהיבים ומתקשים.
– מצננים לגמרי לפני שמצפים.
– ציפוי שוקולד: ממיסים את השוקולד במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים עד שנוצר רוטב מבריק. מוסיפים שמן ומערבבים. מעבירים לכוס גבוהה.
– טובלים כל ביסקוטי, עד 1/2 גובה, בשוקולד ומנערים מעט כדי להפטר מעודפים. מניחים על נייר אפייה ומעבירים לכמה דקות למקרר עד שהשוקולד מתקשה.
– מעבירים לקופסה אטומה.
הערות ושדרוגים
– אתם יכולים לגוון עם התוספות ולשים 1/2 כוס פירות יבשים ו-1/2 כוס אגוזים או לשים כוס רק מסוג אחד. והכי כיף? לשחק כל פעם עם התוספות.
– כמובן שלא חייבים לצפות את הביסקוטי בשוקולד אבל הוא מאוד מוסיף (ואפשר גם שוקולד חלב או לבן).
– אם רוצים לשדרג את המראה, מפזרים מעל השוקולד קוקוס, פיסטוקים קצוצים, ברס (אגוזים מקומלים וקצוצים) או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
– אם בחרתם לצפות את הביסוקטי וחם בחוץ, מומלץ לשמור אותם בקופסה אטומה במקרר. בחורף אין בעיה שהם יעמדו בחוץ.
– תוספת של ליקר שקדים או אגוזים (2 כפות) ישדרג עוד יותר את העוגיות.
נראות מעולה!
האם את מחלקת ל2 תבניות?
או את פעולת הכיכר אחד מעל השני.
לא הבנתי?
שבת שלום, האם אפשר להמיר את הביצים במשהו אחר? אשמח להמלצה וכמות.
האם אפשר במקום קמח לשים קמח מלא?
יצא טעים אבל מתוק מדי לטעמי
אפשר להפחית ל- 3/4 כוס סוכר או סוכר חום